2009-12-15

Україна. КРУ провело планову ревізію в Рівненській геологічній експедиції і встановило факти завищення витрат на ГРР

Контрольно-ревізійне управління в Рівненській області провело планову ревізію в Рівненській геологічній експедиції і встановило факти завищення витрат на геологорозвідувальні роботи. Наприклад, для проведення робіт з пошуків корінних родовищ алмазів в межах Кухотсько-Більської площі передбачалось придбати прилад повірки магнітометри, витрати на який чітко обумовлені кошторисом на ці роботи. Проте фактично на придбання приладу витрачено більше коштів, аніж передбачено, що призвело до завищення робіт майже на 43 тисячі гривень. Через те, що в актах виконаних робіт по одному із об’єктів завищено фактичні витрати машино-змін на буріння свердловин, вартість цих робіт необґрунтовано збільшено майже на 26 тисяч гривень.

Виявили ревізори непоодинокі порушення і в інших питаннях. Зокрема, у ревізійному періоді працівникам незаконно було виплачено 37 тисяч гривень заробітної плати, з обліку неправомірно списано 103 тисячі гривень дебіторської заборгованості, без застосування тендерних процедур на 131 тисячу гривень закуплено долот тощо.

За результатами ревізій до адміністративної відповідальності притягнуто 7 посадових осіб. Провідному економісту експедиції оголошено догану.

На вимогу КРУ в Рівненській області підприємством вже відшкодовано 208 тисяч гривень збитків. На контроль взято усунення решти порушень.

Про це повідомила Любов Клекотка, прес-секретар КРУ в Рівненській області.

«Рівне Вечірнє»