2008-03-19

Україна. Кошти "Укрнафти" – за призначенням

20 мільйонів гривень, отримані Сумщиною від ВАТ "Укрнафта" у лютому, будуть використані на соціально-економічний розвиток районів.

Про це повідомили у головному фінансовому управлінні. "Нафтові" кошти, спрямовані на потреби районів, зокрема, ремонт вуличного освітлення в населених пунктах, ремонт і реконструкцію місць загального користування в школах, капітальний ремонт та реконструкцію шкіл, будинків культури, закладів охорони здоров’я та інших об’єктів соціальної сфери. З цього джерела також профінансовано будівництво підвідних газопроводів та газифікація населених пунктів, будівництво, ремонт та реконструкція топкових закладів освіти та медицини, артезіанських свердловин, водопроводів та каналізаційно-насосних станцій, що належать до комунальної власності.

Передбачено частину коштів направити на реставрацію церкви Святої Трійці в с. Пустовійтівка Роменського району, а також придбання інтегрованої інформаційно-пошукової системи та побудову Єдиної цифрової відомчої телекомунікаційної мережі УМВС України в Сумській області.

Нагадаємо, що минулого місяця Сумщина отримала кошти, заборговані ВАТ "Укрнафта" у 2007 році. Торік голова облдержадміністрації Павло КАЧУР підписав Угоду з керівництвом "Укрнафти" щодо надходження на Сумщину сорока мільйонів гривень – компенсаційних виплат за негативні наслідки видобування "чорного золота" на території області. Перший транш – 20 мільйонів гривень – надійшов у вересні минулого року.

Сумська облдержадміністрація