2007-10-23

Україна. Копальні Західної України перевіряють на безпечність

Протягом тижня інспектори Червоноградської державної гірничотехнічної інспекції перевірятимуть ведення загальних будівельних робіт на шахті "Степова". Будівельні роботи на копальні проводить шахтобудівельне управління №1 (окремий структурний підрозділ ВАТ “Укрзахідвуглебуд”). 22 жовтня розпочалась комплексна перевірка стану охорони праці та виробничої безпеки цього будівельного підприємства.

Заступник начальника Червоноградської державної гірничотехнічної інспекції Володимир Осадця повідомив ZAXID.NET, що 23 жовтня інспектори працюватимуть на шахті №10 "Нововолинська" (ДП “Волиньвугілля”). Вони перевірять як працівники ШБУ №1 проводять загально-будівельні, внутрішні санітарно-технічні роботи, здійснюють монтаж технічного обладнання водопостачання шахти та монтаж обладнання колекторно-насосної станції.

Триває цільова перевірка стану провітрювання та пило-газового режиму у гірничих виробках шахт. Її результати стануть відомі після 2 листопада. Перевірено два очисних вибої та три прохідницьких вибої на шахтах "Лісовій", "Межирічанській", та "Червоноградській", ДВАТ шахта "Надія". Як підсумував Володимир Осадця, на цих копальнях грубих порушень правил безпеки, а саме - перевищення концентрацій метану в гірничих виробках, не виявлено.

ZAXID.NET