2008-09-15

Україна. Контроль за охороною земель та надр на Черкащині

В ІІІ кварталі 2008 року Державною екологічною інспекцією в Черкаській області заплановано та проведено 5 перевірок додержання вимог законодавства по охороні земельних ресурсів суб’єктами господарювання Черкаської області, органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування на територіях сільських рад.

В результаті встановлені факти надання земельних ділянок в оренду з порушенням вимог статей 124, 125, 126 Земельного Кодексу України.

Головним державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Черкаської області винесені рішення про тимчасову заборону (зупинення) діяльності на двох об'єктах, які розміщуються в прибережних захисних смугах водойм.

В галузі охорони земель та надр проведено 58 перевірок виконання раніше виданих приписів. Встановлено, що 56 приписів не виконані По виявлених порушеннях до адміністративної відповідальності притягнено 56 посадових осіб з накладенням адміністративних стягнень на суму 25,245 тисяч гривень за статтею 188-5 КУпАП.

За забруднення земель пред’явлено 6 претензійних заяв на суму 20,314 тисяч гривень. За порушення в сфері надрокористування пред’явлено 6 претензійних заяв на суму 6,366 тисяч гривень.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України