2008-05-30

Україна. Компанія "Регал Петролеум" впроваджує новітні технології у нафтогазовидобувну галузь України

У Мінприроди  відбулася зустріч Першого заступника Міністра охорони навколишнього природного середовища І.Чорнокура з Головою правління та Головним виконавчим директором британської компанії "Регал Петролеум ріс" Д.Гріером.

У ході зустрічі Д.Гріер окреслив найближчі плани компанії щодо розробки  двох газоконденсатних родовищ у Полтавській області, на користування якими компанія має спеціальний дозвіл. Відзначено, що нове керівництво компанії акумулювало 165 млн дол США, основну частину з яких буде інвестовано у розвиток нафтогазовидобувної галузі України у 2008-2009 роках. "Регал Петролеум ріс" уклала угоду з одним із світових лідерів у галузі буріння компанією Сайпем, відповідно до  якої у цьому році передбачено встановлення високотехнологічних бурових верстатів. Нове обладнання потужністю у 2000 кінських сил та вантажопідйомністю 500 тонн дозволить проводити буріння вертикальних свердловин глибиною до 8000 м, а також здійснювати горизонтальне буріння та буріння під нахилом. При цьому термін буріння свердловини зменшується до 4 - 5 місяців. Використання нового обладнання у поєднанні з результатами сейсмічного дослідження за технологією 3-Д дасть можливість найбільш повно використати потенціал родовищ, а також дозволить проводити  вивчення та видобування турнейських покладів, які на сьогодні є мало розвідані в Україні.

Крім того, компанія уклала угоду про проведення капітального ремонту діючих свердловин, який розпочнеться у червні-липні 2008 року, що  дасть можливість збільшити видобуток  із розроблених  родовищ.

Перший заступник Міністра Іван Чорнокур у свою чергу зазначив, що Україна заінтересована у залученні інвестицій та новітніх технологій у нафтогазовидобувну галузь. Тому, нині діючий Уряд створює сприятливі умови для роботи іноземних інвесторів. Іван Чорнокур наголосив, що Мінприроди сприятиме компанії "Регал Петролеум ріс" у реалізації інвестиційних та виробничих планів.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України