2008-07-01

Україна. Комітет ВР не підтримав законопроект щодо плати за цементну сировину

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи не підтримує проект закону про внесення зміни до Закону "Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо плати за надра, зокрема сировини цементної). (Інформаційне управління).

Законопроект (реєстр. №2568) передбачає "зміну з тонни на кубічний метр одиниці виміру цементної сировини в базових нормативах платежів за користування надрами для видобування корисних копалин".

Під час обговорення члени Комітету зазначили, що у разі прийняття проекту "надходження до державного бюджету від платежів за користування надрами при видобуванні сировини для цементної промисловості будуть суттєво зменшені".

Народні депутати наголосили й на тому, що "законопроект безпосередньо впливає на доходну частину державного бюджету, натомість він не містить фінансово-економічного обґрунтування як це передбачено статтею 86 Тимчасового Регламенту Верховної Ради України"

Відповідне рішення направлено до Комітету з питань бюджету.

Верховна Рада України