2008-04-16

Україна. Колегія Мінвуглепрому підбила підсумки роботи за перший квартал року

12 квітня цього року, в приміщенні Мінвуглепрому, відбулося засідання колегії Міністерства вугільної промисловості України. Розглянуто підсумки діяльності  підприємств вугільної промисловості у першому кварталі 2008 року і результати роботи галузі за перших сто днів роботи Уряду, а також визначено завдання Мінвуглепрому на другий квартал року.

Із доповіддю про підсумки зробленого виступив перший заступник міністра вугільної промисловості О. К. Францишко.

Доповідач заявив, що 2008 року перед підприємствами Мінвуглепрому поставлено завдання забезпечити видобуток вугілля в обсязі 46 мільйонів тонн. Це означає, що в першому кварталі шахти державного сектора економіки мали видати «на-гора» 11,06 мільйона тонн вугілля. За цей період насправді видобуту понад план 597,9 тисячі тонн. Тримісячна програма виконана на 105,4 відсотки. В порівнянні з відповідним періодом минулого року обсяги вуглевидобутку збільшено на 472,3 тисячі тонн, або на 4,2 відсотки.

Виробничу програму першого кварталу виконали сімнадцять державних підприємств (85%) і п’ять  самостійних шахт. Вони понад план видобули 682,4 тисячі тонн вугілля. Також тринадцять державних підприємств і три самостійних шахти приростили обсяги видобутку на 1 109 тисяч тонн більше проти аналогічного періоду минулого року.

Міністерство вугільної промисловості