2010-09-16

Україна. Київському геологорозвідувальному технікуму виповнюється 80 років

17 вересня 2010 року у Київському геологорозвідувальному технікумі (КГРТ) пройдуть святкові заходи з нагоди 80-річчя заснування закладу.

У програмі свята – урочисте засідання і концертна програма, зустріч випускників зі студентами, викладачами, ветеранами. Також гості технікуму зможуть відвідати виставку творчих робіт «Кам’яна квітка» та виставку мінералів і творчих робіт.

За 80 років КГРТ випустив близько 50 тисяч фахівців, які працюють не тільки в Україні, а й за кордоном. Серед випускників КГРТ такі відомі геологічній спільноті спеціалісти, як Басан П.Т., Галецький Л.С., Красножон М.Д., Гурський Д.С., Макаренко І.Д., Мартиненко І.І., Набок М.І., Продайвода Г.Т., Ромащенко М.І., Сірченко В.В., Сторчак П.М., Супрун В.К. і багато інших.

Для довідки: Київський геологорозвідувальний технікум створено у 1930 році. Це єдиний навчальний заклад України, який готує молодших спеціалістів усіх геологорозвідувальних спеціальностей і розширюється за рахунок відкриття нових, життєво необхідних для України спеціальностей: пошук і розвідка геологічними та геофізичними методами, дослідження свердловин геофізичними методами, експлуатація та ремонт геофізичної апаратури і обладнання, комп’ютерна обробка та інтерпретація геофізичної інформації, пошук та розвідка гідрогеологічними та інженерно-геологічними методами, буріння свердловин тощо.

У 2005 році КГРТ нагороджено Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Цього року до КГРТ вступило майже 500 абітурієнтів, 324 з них – студенти денної форми навчання.

Державна геологічна служба України