2007-09-13

Україна. Керівник області ознайомився з роботою Житомирської ГРЕ

Голова Житомирської облдержадміністрації Юрій Павленко 12 вересня 2007 року перебував з робочим візитом у Володарсько-Волинському районі.

Керівник області ознайомився з роботою підприємства Житомирської геологорозвідувальної експедиції в селищі Нова Борова, побував у дитячому садку “Казка”. У с. Рижани голова облдержадміністрації відвідав лікарську амбулаторію.

На зустрічах з трудовими колективами та активом району Юрій Павленко презентував соціальні ініціативи Президента України.

Довідково: Житомирську геологічну експедицію створено у вересні 1957 року. Житомирська геологічна експедиція є відокремленим підрозділом Північного державного регіонального геологічного підприємства “Північгеологія”. За період роботи розвідано: розсипні родовища ільменіту (Іршанське, Лемненське, Злобицьке, Межирічне, Валки-Гацківське та інші); ряд залишкових (Торчинське) та корінних комплексних апатит-ільменітових (Стремигородське, Федорівське) родовищ; Пержанське рудне поле з однойменним великим родовищем дистену (вогнетривів), Юрівське родовище апатит-ільменітових руд, ряд перспективних рудопроявів олова, тантало-ніобатів, рідкісних земель, срібла, ітрофлюориту та інших корисних копалин; вивчене єдине найбільш перспективне в Україні Вербинське родовище молібдену; Бурштинське родовище графіту; численні родовища підземних і мінеральних радонових вод, сульфідно-нікелевих руд (Прутівське, Кам’янське родовища). За результатами робіт експедиції Житомирщина є провідною в Україні з видобутку та переробки високодекоративного облицювального та архітектурного каміння.

Житомирська облдержадміністрація