2010-09-27

Україна. Геологічні вимоги до ведення господарської діяльності на зсувонебезпечних територіях

На сайті Держгеолслужби розміщено методичні рекомендації «Геологічні вимоги до ведення господарської діяльності на зсувонебезпечних територіях» та додатковий інформаційний матеріал до вимог. Рекомендації розроблено співробітниками Кримського відділення Українського державного геологорозвідувального інституту. Збірка містить розділи, в яких проаналізовані механізми порушення рівноваги природних масивів при основних видах господарської діяльності, обґрунтовано геологічні вимоги, а також проаналізовано дії техногенних чинників на зсувні і зсувонебезпечні схили, розкрито зміст геологічних вимог. У завершальному розділі висловлюються принципи підходів до інженерного захисту зсувонебезпечних територій.

Методичні рекомендації «Геологічні вимоги до ведення господарської діяльності на зсувонебезпечних територіях» призначені для геологічних виробничих організацій, а також для відповідних служб обласних держадміністрацій.

«Геологічні вимоги до ведення господарської діяльності на зсувонебезпечних територіях» (документ Word).

Додатковий інформаційний матеріал до «Геологічних вимог до ведення господарської діяльності на зсувонебезпечних територіях» (документ Word).

Державна геологічна служба України