2009-10-07

Україна. Генеральна прокуратура повідомила, що будівельні роботи в районі мису Фіолент зупинено

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко повідомив, що отримав відповідь від Генеральної прокуратури з приводу вирубки скали та будівельних робіт в районі мису Фіолент, який свого часу брав участь у конкурсі «7 природних чудес України» і був відзначений спеціальною номінацією як одне з унікальних природних місць Криму.

Нагадаємо, 28 серпня цього року Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко направив звернення до Генеральної прокуратури із проханням перевірити, чи відповідає дійсності інформація, оприлюднена у засобах масової інформації, стосовно вирубки скали та початку будівельних робіт на заповідній території мису Фіолент. М.Томенко наголосив, що привертає увагу не лише сам факт такої дії, але й те, що, як йдеться в повідомленнях ЗМІ, Державне управління екологічної безпеки м.Севастополя не давало дозволу на вирубку скали та на будь-які будівельні роботи в районі мису Фіолент.

У відповідь на звернення Генеральна прокуратура повідомила, що усупереч Закону України «Про планування та забудову територій» будівництво дійсно було проведено за відсутності дозволу на виконання будівельних робіт та затвердженої і погодженої в установленому порядку проектно-кошторисної документації. Крім того, у порушення Кодексу України про надра, Закону України «Про Червону книгу» здійснено самовільне використання надр (вилучено горну породу) та порушено вимоги щодо охорони видів рослин, занесених у Червону книгу.

Генеральна прокуратура України також повідомила, що винних притягнуто до відповідальності, а будівельні роботи в районі мису Фіолент зупинено.

Верховна Рада України