2007-09-17

Україна. Двостороннє співробітництво в галузі геології та геоекології

На запрошення Державної геологічної служби Мінприроди в Києві 5–7 вересня 2007 р. перебували представники Державного геологічного інституту Республіки Польща: перший заступник директора, директор зі справ державної геологічної служби, директор зі справ державної гідрогеологічної служби Анджей Гоусевич та заступник директора, директор з наукових справ Єжи Навроцьки.

Під час перебування польської делегації відбулися переговори на тему двостороннього співробітництва у галузі геологічного та геоекологічного вивчення надр. З українського боку у переговорах брали участь: голова Державної геологічної служби Олег Проскуряков, керівники управлінь та відділів, провідні фахівці ПДРГП “Північгеологія” та УкрДГРІ, головний геолог ДП “Західукргеологія”.

На зустрічі обговорювались такі перспективні напрями спільної роботи, як:

· регіональні геологічні дослідження, в тому числі узгодження стратиграфічних схем і легенд, узгодження підходів до створення геофізичних карт на прикордонних територіях, геохімічні дослідження, створення середньомасштабних карт геологічного змісту, вирішення питань тектонічної будови тощо;

· гідрогеологічні дослідження;

· геоекологічні дослідження, в тому числі із застосуванням сучасних методів, обмін досвідом і інформацією.

Провідною організацією, через яку спрямовуватимуться проекти із зазначених проблем, визначено ПДРГП “Північгеологія”.

У результаті переговорів підписано Протокол про наміри між Держгеолслужбою Мінприроди та Державним геологічним інститутом Республіки Польща про співробітництво в області геологічного вивчення та охорони надр і Додаток до нього – угода про співробітництво між ПДРГП “Північгеологія” і Державним геологічним інститутом Республіки Польща. У Протоколі про наміри, крім іншого, йдеться про те, що сторони ініціюватимуть підписання Угоди про двостороннє співробітництво між Міністерствами охорони довкілля Республіки Польща та України в галузі геології та геоекології.

Продуктивний горизонт