2008-07-29

Україна. До визначення 7 природних чудес України лишився місяць

За місяць до завершення Інтернет-голосування щодо визначення громадянами об’єктів, які претендують на звання 7 природних чудес України, у голосуванні на офіційному сайті акції за претендентів на природні чудеса вже віддано більше 11 тисяч голосів (проголосували близько 6 тисяч унікальних IP-користувачів)...

Отже, на сьогодні десятка лідерів виглядає так: Подільські Товтри (Хмельниччина), Оптимістична печера (Тернопільщина), Дністровський каньйон (Вінницька, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька обл.), Асканія-Нова (Херсонщина), озеро Синевир (Закарпаття), Гранітно-степове Побужжя (Миколаївщина), Буковинські водоспади (Чернівецька обл.), Балаклавська бухта з мисами Айя та Фіолент (АР Крим), озеро Світязь (Волинь), Мармурова печера (АР Крим).

«Головними завданнями акції «7 природних чудес України» є пропагування унікального природного світу України, який може стати успішною візитівкою нашої держави, а також привернення уваги громадськості та посадовців до стану об’єктів української природи, їхніх проблем, загроз для збереження тощо», - говорить ініціатор акції, відомий громадський та державний діяч Микола Томенко.

Нагадаємо, що загальнонаціональна акція «7 природних чудес України» триває з 1 листопада 2007 року. До лютого 2008 року приймалися пропозиції регіональних оргкомітетів, наукових та громадських організацій щодо претендентів на участь у конкурсі. 28 лютого Оргкомітетом акції була оголошена сотня учасників акції «7 природних чудес України». На наступному етапі конкурсу області представляли своїх номінантів, для чого організовувались відповідні прес-тури по Україні. 7 липня за результатами анкетування експертів були оголошені фіналісти акції – 21 об’єкт, який зараз і змагається за перемогу. Зауважимо, що науковий та експертний супровід заходу здійснюється Інститутом геологічних наук НАН України та фахівцями біологічних, географічних та геологічних факультетів провідних вузів країни.

З 7 липня по 26 серпня 2008 року триватиме Інтернет-голосування, під час якого громадяни зможуть обрати свої 7 природних чудес. У вівторок, 26 серпня, за результатами Інтернет-голосування та голосування експертів, Оргкомітет загальнонаціональної акції «7 природних чудес України» офіційно оголосить переможців. Оголошення відбудеться на території Київської фортеці.

ТРК "Вежа"