2008-07-07

Україна. ДК «Укргазвидобування» перевиконала план з видобутку природного газу на 100 млн куб.м.

За результатами 6 місяців 2008 року ДК «Укргазвидобування» перевиконала планові завдання по видобутку природного газу на 100 млн. куб. З початку року газопромислові управління (ГПУ) Компанії видобули 7443 млн. куб. м газу, що на 44 млн. куб. м більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомляє прес-служба ДК «Укргазвидобування».

За 6 місяців 2008 року обсяги бурових робіт БУ «Укрбургаз» ДК «Укргазвидобування» збільшено до 134 507 м. При цьому обсяги пошуково-розвідувального буріння збільшилися на 25 % - до 76 717 м.

«Збільшення видобутку природного газу стало можливим завдяки вводу в експлуатацію нових свердловин, застосуванню нових технологій по підвищенню вилучення вуглеводнів, інтенсифікації видобування вуглеводнів та укріпленню технологічної дисципліни.  За 6 місяців цього року буровики Компанії закінчили будівництво 41 свердловини, передали в експлуатацію 30 свердловин та підтвердили високу перспективність нового газоконденсатного родовища Недільне в Харківській області» - зазначив директор ДК «Укргазвидобування» Ілля Рибчич.

Наприкінці червня 2008 року закінчено буріння пошуково-розвідувальної свердловини №1 та з глибини 3100 м отримано промисловий приплив газу дебітом понад 150 тис. куб. м на добу. Це підтвердило відкриття нового родовища - Недільне, з оцінкою ресурсу газу близько 5 млрд. куб. м.  Для подальшої розвідки запасів природного газу на родовищі Недільне почалося буріння нової пошуково-розвідувальної свердловини.

У травні-червні 2008 року 9 нових газових свердловин здані в експлуатацію на Кобзівському, Аксютівському та Ливенському родовищах. Якщо у минулому році не було побудовано жодної установки комплексної підготовки природного газу  (УКПГ), то в ІІІ кварталі 2008 року ДК «Укргазвидобування» планує завершити будівництво чотирьох УКПГ на цих родовищах та підключити до них нові свердловини. За рахунок введення в експлуатацію тільки цих чотирьох УКПГ обсяги видобутку газу на зазначених родовищах збільшаться на 1 млн. куб. м на добу.

«Завдяки введенню в експлуатацію нових свердловин, будівництву та реконструкції УПКГ та іншим оперативним заходам у другому півріччі 2008 року компанія планує довести обсяги видобутку газу до 7,5 млрд. куб. м. За підсумками року ДК «Укргазвидобування» збільшить видобуток газу до 15 млрд. куб. м» -  повідомив  Ілля Рибчич.

Продуктивний горизонт