2007-10-26

Україна. Держгірпромнагляд залучатиме міжнародну техдопомогу для зниження травматизму на вугільних шахтах

Українська делегація на чолі з Головою Держгіпромнагляду Сергієм Сторчаком відбула з візитом до Сполучених Штатів Америки для участі у переговорах щодо продовження двостороннього співробітництва в області шахтної дегазації і зниження виробничого травматизму на вугільних підприємствах України.

Метою візиту є встановлення безпосередніх контактів з американськими виробниками вугілля та узгодження наступних кроків співпраці двох країн. Зокрема, передбачається проведення консультацій і визначення умов залучення міжнародної технічної допомоги та інвестиційних ресурсів до проектів, що стосуються вугледобувного комплексу України. Сторони також обговорять питання безпеки праці та видобутку газу метану вугільних шахтах України.

Програмою перебування передбачено відвідування українською делегацією вугільних підприємств США у штаті Алабама, ознайомлення з провідними технологіями видобутку вугілля, системами безпеки, що впроваджуються для забезпечення безпечного ведення робіт, системами газозбирання шахтного метану та дегазації тощо.

У Вашингтоні українська делегація планує зустрітися із керівництвом Міністерства праці США. Сторони обговорять стан та перспективи реалізації програми в області шахтної дегазації та зниження виробничого травматизму у вугільній промисловості України.

"Держгірпромнагляд України"