2007-11-02

Україна. Держгеолконтроль запровадив перевірки достовірності матеріалів, що надаються претендентами на отримання спецдозволів поза аукціонами

За словами начальника Управління Держгеолконтролю ДГС Миколи Набока, з третього кварталу цього року чи не вперше запроваджено перевірки достовірності матеріалів, що надаються претендентами на отримання спецдозволів поза аукціонами згідно з пунктом 7 Порядку надання у 2007 році спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабміну від 14 березня 2007 року №480.

Так, цього року було проведено 168 перевірок щодо наявності у заявників на спецдозволи цілісних майнових комплексів, повідомив М.Набок на нещодавньому засіданні колегії Держгеолслужби.

«Це робота вперше така проводилася, але вона дала свої результати, тому що було виявлено ряд заявників, які не мали майнового комплексу, але хотіли отримати спецдозвіл по спрощеній програмі», – відзначив пан Набок.

Нагадаємо, що відповідно до підпункту 8 пункту 7 згаданого Порядку без проведення аукціону дозвіл  на  користування ділянкою надр надається у разі геологічного вивчення або  видобування  корисних  копалин, якщо відповідно  до  законодавства  України  заявник  є власником цілісного майнового комплексу,  побудованого (реконструйованого) з метою видобування та переробки корисних копалин з ділянки надр, на користування якою надається дозвіл,  або такий  майновий  комплекс надано надрокористувачу в довгострокову оренду.

Продуктивний горизонт