2009-06-22

Україна. Державі відшкодовано збитки, заподіяні внаслідок зняття грунтового покриву без спецдозволу

При проведенні  перевірки по дотриманню вимог природоохоронного законодавства  на території ДП “Дирекція підприємства, що будується на базі Новоконстантинівського родовища уранових руд” (м. Мала Виска), у лютому місяці поточного року фахівцями Державної екологічної інспекції в Кіровоградській області було встановлено факт зняття родючого шару ґрунту без спеціального дозволу, площами 18600 м2 та 8405 м2 .

Відповідно до Методики визначення розмірів шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за  цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без  спеціального дозволу,  фахівцями екологічної інспекції було проведено розрахунок розміру шкоди, яка склала  36 353,96 грн.

Після направлення  директору підприємства  Претензії про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок зняття родючого шару ґрунту без спеціального дозволу, з метою досудового врегулювання  спору, підприємством у добровільному порядку було відшкодовано шкоду, завдану державі у повному обсязі.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України