2008-12-25

Україна. Четверті «аукціонні торги-2008» поповнять держбюджет на понад 23 млн грн

25 грудня 2008 року в приміщенні Державної геологічної служби відбувся четвертий у цьому році аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

Нагадаємо, згідно з оголошенням про проведення аукціону на продаж було виставлено 18 спеціальних дозволів на користування надрами таких видів корисних копалин, як вапняк пиляний, пісок, глина, крейда, граніт, лабрадорит, пегматит, базальт, габро, пісковик. З них 5 спецдозволів – на геологічне вивчення, 9 – на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою та 4 спецдозволи – на експлуатацію родовищ.

Між тим аукціонні торги відбулися лише за 14 лотами. Як повідомив перший заступник міністра охорони навколишнього природного середовища Іван Чорнокур, три лоти-спецдозволи було знято через відсутність на них претендентів, ще один лот довелося зняти у день проведення аукціону через відмову претендентів брати участь у торгах у зв`язку з важким фінансовим станом підприємств.

Найзапеклішими аукціонні змагання виявилися щодо спецдозволу на видобуток піску Трипільського родовища (ділянка «Центральна»), розташованого в Обухівському районі Київської області. Кінцева ціна за лот перевищила стартову майже в 22 рази й зросла з 620 тис. 800 грн до 13 млн 550 тис. 800 грн.

Дев`ять спецдозволів було продано за початковою ціною продажу з урахуваням кроку аукціону. Ще 4 спецдозволи було реалізовано за ціною, що не набагато перевищила початкову.

У підсумку четверті аукціонні торги цього року принесли в казну 23 млн 713 тис. 870 грн.

Статистика четвертих аукціонних торгів у 2008 році.

Продуктивний горизонт