2009-09-25

Україна. Бурштин на родовищі "Володимирець Східний" почнуть добувати у 2010 році

Промисловий видобуток бурштину на родовищі “Володимирець Східний” можуть розпочати уже у 2010 році. Аукціон Мінприроди з продажу ліцензії на видобуток бурштину на родовищі у Володимирецькому районі виграла столична компанія “Сонячне ремесло”.

ТОВ “Центр “Сонячне ремесло” фінансувало частину геолого-розвідувальних робіт на названому родовищі. Компанія здійснює охорону родовища для захисту покладів. Товариство виграло аукціон та придбало ліцензію на видобуток.

“Сподіваємося, що на початку 2010 року зможемо розпочати промисловий видобуток бурштину на родовищі “Володимирець Східний”, — розповів директор ТОВ “Центр “Сонячне ремесло” Віктор Подолян. — до цього часу плануємо отримати гірничий відвід, згоду місцевої влади на оренду цієї ділянки, інші необхідні документи. На це потрібно буде як мінімум 3-4 місяці. Сподіваємося, що довше ця процедура не затягнеться”.

Роботи на названому родовищі почалися з 2005 року, хоч воно поки що не розвідане. Геологічна розвідка упродовж перших трьох років здійснюватиметься паралельно з видобутком.

«ОГО»