2010-11-15

Україна. 445 спеціальних дозволів на користування надрами надала Держгеолслужба цього року

За 9 місяців 2010 року Держгеолслужба надала 361 ліцензію на види господарської діяльності з пошуку (розвідки) і видобування корисних копалин, повідомив заступник голови Держгеолслужби Дмитро Гурський. Від надання ліцензій на види господарської діяльності до держбюджету спрямовано 289 тис. грн.

Станом на 2 листопада 2010 року Державна геологічна служба надала 445 спеціальних дозволів на користування надрами. Від надання ділянок надр у користування до держаного бюджету спрямовано понад 190,5 млн гривень, у тому числі від проданих на аукціонах – понад 68 млн грн.

На засіданнях Міжвідомчої робочої групи з питань надрокористування за поданням Держгеолконтролю прийнято рішення щодо анулювання 163 спеціальних дозволів та зупинення дії 217 спеціальних дозволів. Матеріали перевірок направлені до відповідних органів влади.

Усього за три квартали цього року територіальні інспекції Держгеолконтролю перевірили діяльність 726 підприємств-надрокористувачів щодо виконання ними особливих умов 1155 спеціальних дозволів на користування надрами. Під час перевірок після встановлення порушень норм і правил користування надрами, підприємствам-надрокористувачам надано відповідні приписи щодо усунення виявлених порушень та встановлено терміни виконання.

Державна геологічна служба України