2007-10-02

Україна. 156 млн гривень буде витрачено на забезпечення столиці якісною питною водою

За дорученням Київського міського голови Леоніда Черновецького до 2009 року буде витрачено 156 млн. грн. на основні заходи по забезпеченню населення столиці якісною питною водою. Про це прес-службу повідомив перший заступник голови КМДА Денис Басс.

«До 2009 року ми плануємо значно покращити якість води в столиці. Зокрема, планується реконструювати дніпровську та деснянську водопровідні станції, артезіанський водопровід та мережі столичного водопроводу», - сказав Денис Басс.

За його словами, одним з важливих кроків на шляху до підвищення якості води є реконструкція деснянської водопровідної станції, яка набирає воду з р. Десни, очищує і подає у водопровідну мережу міста. Її потужність 700-800 тис. м. куб. на добу, що складає близько 60% загального споживання.

«За даними Київводоканалу, за останні роки споживання водопровідної води мешканцями міста суттєво зменшилося. Пов’язано це першою чергою з встановленням лічильників води і відповідною економією. Однак ця станція збудована у 60-х роках і сьогодні її необхідно реконструювати. Я думаю, що нам необхідно буде звернутися до європейського досвіду і скористатися сучасними технологіями для покращення ефективності роботи станції. Планується провести реконструкцію очисних споруд, побудувати станцію механічного зневоднення осадів та реконструювати хлорне господарство з впровадженням передових технологій очистки води», - зауважив Денис Басс.

За його словами, для забезпечення нормальної роботи дніпровської водопровідної станції, яка була введена в експлуатацію у 1939 році, планується реконструювати та модернізувати очисні споруди. Наразі потужність станції сягає 600 тис. м. куб. води на добу. На її реконструкцію планується витратити близько 33 млн. грн.

Київська Мiська Державна Адмiнiстрацiя