УГВ збільшило газовидобуток на Чутівському родовищі на 100 млн куб м

АТ «УкрГазВидобування» (УГВ) наростили річний газовидобуток на Чутівському родовищі на 100 млн куб м газу, провідомляє пресслжуба. Як зазначає компанія, це вдалося завдяки вдалій програмі з інтенсифікації. 

В компанії відзначають, шо зазначене родовище знаходиться на завершальній стадії розробки, з нього вже видобули 84% від початкових запасів газу. Потенціал буріння нових свердловин тут вже вичерпаний.

Проте, залишковий потенціал Чутівського родовища все ще є значним – 1,5 млрд куб м газу. Для того аби вилучити ці обсяги газу на поверхню, наші фахівці спланували програму робіт на родовищі: буріння бічних стовбурів, ГРП та кислотні обробки пластів.

За останні три роки в межах родовища виконали: буріння бічних стовбурів у 3 свердловинах, успішні ГРП на 10 свердловинах, та кислотні обробки пластів на 14 свердловинах, наголосили в пресслужбі, та додали, що усі операції виконувалися із дотриманням екологічних вимог та норм. Ще на родовищі провели роботи з удосконалення наземної інфраструктури, зокрема побудували новий газопровід Розпашнівка-Чутово. Це дало змогу знизити робочі тиски на свердловинах та збільшити видобуток газу.

У підсумку, річний видобуток газу на родовищі зріс зі 166 до 266 млн куб м газу.