2023-10-30

УГВ з початку року вдвічі збільшило геофізичні дослідження свердловин

АТ «УкрГазВидобування» (УГВ) з початку 2023 року удвічі наростило геофізичні дослідження свердловин, повідомляє пресслужба компанії.

За повідомленням компанії, у вересні 2023 року фахівці Геофізичного управління «Укргазпромгеофізика», яке є філією УГВ, виконали 266 виїздів для проведення геофізичних робіт на родовищах. Цей показник є рекордним за всю історію діяльності філії.

«Ми оновили парк техніки, завдяки чому вдалось перевести роботу частини геофізичних досліджень на цілодобовий режим. В подальших планах — наростити обсяги, аби «Укргазпромгеофізика» могла повністю забезпечувати наші потреби», — розповів т.в.о. гендиректора УГВ Олег Толмачев.

За словами Толмачева, останні 1.5 роки «Укргазпромгеофізика» стабільно нарощує обсяги досліджень. За 9 місяців 2023 року було здійснено понад 2 000 виїздів. Цей показник на 50% більший, ніж за аналогічний період минулого року. 

«Укргазпромгеофізика виконує понад 80 % геофізичних досліджень на свердловинах «Укргазвидобування». Це роботи на різних етапах життя свердловин — від буріння до введення в експлуатацію. Їхня мета — зібрати максимальну кількість даних щодо перспектив отримання вуглеводнів», — пояснив Олег Толмачев.

Він також додав, що роботи на одній свердловині тривають в середньому 3 дні. Залежно від складності до виконання таких робіт залучаються 4-6 працівників.