2021-11-10

Учасники саміту ООН з клімату визнали необхідність зведення до нуля викидів СО2 до 2050 року

Учасники саміту ООН з клімату у Глазго визнали необхідність скорочення глобальних викидів вуглекислого газу на 45 % до 2030 року та зведення їх до нуля до середини сторіччя. Таке положення міститься у проэкті угоди за підсумками конференції.

«(Країни) визнають, що обмеження глобального потепління до 2100 року вимагає швидкого, ґрунтовного та послідовного скорочення викидів парникових газів, включаючи скорочення глобальних викидів вуглекислого газу на 45 % до 2030 року… і до нуля до середини сторіччя», - йдеться у проєкті.

Учасники кліматичної конференції також підтвердили прихильність до мети Паризької угоди стримати зростання світової середньої температури на рівні набагато нижче двох градусів та докладати зусиль для стримування зростання температури - щодо показників доіндустріальної епохи - 1,5 градусів.

Країни-учасниці погодилися обміркувати заходи щодо обмеження викидів інших парникових газів, інформує Інтерфакс. У проекті також міститься заклик прискорити поетапну відмову від вугільної енергетики та субсидій при видобутку викопного палива, йдеться про важливість комплексу заходів щодо захисту екології, у тому числі охорони та відновлення лісів, захисту біорізноманіття.

Кліматична конференція триватиме до 12 листопада.