2022-01-11

У Роттердамі буде побудовано "зелений" електролізер потужністю 200 МВт

Підрозділ Thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers підписав контракт на постачання нафтовій компанії Shell електролізної установки потужністю 200 МВт, яка буде використовуватися в порту Роттердама для виробництва «зеленого» водню. Водень вироблятиметься з електроенергії, яка надходитиме від морської вітряної електростанції Hollandse Kust North, що будується. Про це повідомляє Еnkоrr

Завод буде заснований на модулях електролізу лужної води потужністю 20 МВт німецького промислового конгломерату. Перші роботи з будівництва електролізерів розпочнуться навесні 2022 року.

Очікується, що Shell ухвалить остаточне інвестиційне рішення (FID) з будівництва проєкту Holland Hydrogen I наприкінці цього року. Після введення в експлуатацію (2024) станція потужністю 200 МВт претендуватиме на звання найбільшої у світі.

Планується, що хаб у Роттердамі стане «сходинкою» на шляху до гігантського проєкту NortH2, який буде спроєктований для перетворення 10 ГВт офшорної вітроенергетики у величезні обсяги зеленого водню.