2007-10-11

У рамках 6 Конференції Міністрів «Довкілля для Європи» відбулась українсько-німецька двостороння зустріч

Під час роботи 6 Конференції міністрів «Довкілля для Європи» , яка триває 10-12 жовтня у м.Белград та на виконання попередніх домовленостей було проведено україно-німецьку двосторонню зустріч.

У ній взяли участь від української сторони – голова делегації Перший заступник Міністра навколишнього природного середовища України Святослав Куркуленко, з німецької - Парламентський секретар Міхаель Мюллер. Під час зустрічі було обговорено стан та перспективи українсько-німецького співробітництва у сфері охорони навколишнього природного середовища. Зокрема, сторони обговорили пріоритетні напрями подальшої співпраці, серед яких зміна клімату, управління відходами, водними ресурсами, впровадження енергозберігаючих технологій. Попередньо було досягнуто домовленості щодо проведення чергових засідань українсько-німецького Комітету з охорони навколишнього природного середовища в березні 2008 року в місті Києві, а також спільної робочої групи з питань зміни клімату. Сторони підтвердили зацікавленість щодо продовження підготовки проекту українсько-німецької угоди про співпрацю з питань зміни клімату. Зустріч пройшла в атмосфері конструктивного та ефективного двостороннього діалогу.

Конференція міністрів триватиме до 12 жовтня. Попереду обговорення питань щодо біорізноманіття, перспектив здійснення Екологічної стратегії для країн Східної Європи, Кавказу і Центральної Азії, а також Центральноазіатської ініціативи зі стійкого розвитку; перспектив країн Південно-Східної Європи; екологічної політика і міжнародна конкурентоспроможність; фінансування природоохоронної діяльності і партнерство на підтримку здійснення природоохоронної політики і програм.

Прес-служба Мінприроди