2014-04-09

У Мінприроди відбулася зустріч із представниками Європейської бізнес-асоціації

Як повідомляє Мінприроди, 8 квітня 2014 року відбулася зустріч Міністра екології та природних ресурсів України Андрія Мохника з представниками Європейської бізнес-асоціації. Сторони обговорили стан вітчизняного законодавства у природоохоронній галузі та шляхи його вдосконалення в контексті усунення перешкод для ведення цивілізованого бізнесу в Україні.

У зустрічі взяли участь близько 60 представників бізнес-спільноти, заступник міністра – керівник апарату Мінприроди Олександр Настасенко, голова Європейської бізнес-асоціації Ганна Дерев’янко, директор Департаменту екологічної безпеки та дозвільної системи Юрій Гірман, начальник Управління державного екологічного та геологічного моніторингу Віктор Халай, фахівці Держгеонадр України та профільних підрозділів міністерства.

Під час заходу сторони обговорили нагальні питання, серед яких, зокрема, питання щодо дозволу Державному інформаційному геологічному фонду на відкриття розповсюдження регіональних карт ліцензованих нафтогазових ділянок, а також спрощений, цифровий он-лайн доступ до вторинної геологічної інформації.

«Для нас дуже важлива ця зустріч із представниками бізнес-спільноти, яка об’єднує понад 900 українських, європейських та міжнародних компаній, що працюють на території України. Мінприроди має позитивний досвід спільної роботи з Європейською бізнес-асоціацією. Від цієї структури міністерство завжди отримує конструктивні пропозиції щодо вдосконалення норм українського законодавства. Ми розуміємо, що питання, які Ви збираєтеся поставити на цій зустрічі, спрямовані на усунення перешкод для ведення цивілізованого бізнесу, на можливість розвивати конкурентний бізнес та виробництво», – зазначив у вступному слові А. Мохник.

«Ми повинні зменшити тиск на бізнес, скоротити кількість дозвільних і бюрократичних процедур. Ми готові це зробити, тому запрошуємо вас до співпраці. В результаті нашої спільної роботи має бути вирішено усі спірні питання. Ми зобов’язуємось розглянути ваші пропозиції, вивчити їх і ухвалити необхідні рішення», – підкреслив О. Настасенко.