2012-10-05

У Мінприроди відбулась зустріч з експертами стосовно поширення інформації про видобуток сланцевого газу в Україні

4 жовтня 2012 року проведено робочу зустріч фахівців Міністерства екології та природних ресурсів з експертом з екологічних питань Дональдом Херцмарком (Donald Hertzmark) та представниками Агентства міжнародного розвитку США (USAID).

Тематикою обговорення було впровадження другої фази проекту Агентства міжнародного розвитку США (USAID) з розробки екологічних показників, які мають використовуватись для досліджень фонового стану довкілля та видобутої води, а також розповсюдження інформації серед населення щодо видобутку нетрадиційних ресурсів газу.

Під час зустрічі представники USAID та експерти запропонували проводити  спільні акції, конференції та круглі столи для обговорення нагальних питань. Мінприроди підтримує дану ініціативу та максимально сприятиме доступу громадськості до інформації про видобуток нетрадиційних джерел енергії в Україні.

Нагадаємо, робота з Агентством міжнародного розвитку США (USAID) здійснюється на виконання положень Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки стосовно ресурсів газу з нетрадиційних джерел від 15 лютого 2011 року, який було схвалено Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 09.02.2011 № 100-р.

Міністерство екології та природних ресурсів України