2016-03-14

У Міненерговугілля відбулося перше засідання Робочої групи, яка вивчатиме шляхи збільшення власного видобутку шляхом змін до податкової системи нафтовидобувної галузі

Перше засідання відбулося під головуванням В.Демчишина за участю представників Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства фінансів, Державної фіскальної служби, АСС, Асоціація газовидобуваючих компаній, представників видобувних компаній, МВФ та народних депутатів України.

Учасники приділили значну увагу системі оподаткування нафтовидобувної галузі, яка має сприяти нарощуванню видобутку вітчизняних енергоресурсів. Присутні дійшли спільного висновку про необхідністю переходу до нової системи оподаткування газовидобувної галузі: на базі низької ставки ренти та надбавки до податку на прибуток.

Володимир Демчишин підкреслив, що податкові правила для видобувників нафти та газу, рентні ставки та інші механізми мають враховувати особливості українського видобування, носити комплексний характер та враховувати інтереси інвесторів та стратегічні національні інтереси та зобов’язання України.

Учасники обговорення вирішили детально опрацювати технічні розрахунки проектів видобутку для розгляду у наступному засіданні групи, що має відбутися найближчим часом. Наступної застрічі учасники планують приділити більшу розгляду конкретних пропозицій та напрацювати спільне рішення про необхідні зміни до законодавства.