2021-08-31

У Лівії частково зупинено нафтовидобування

Arabian Gulf Oil Company призупинила видобуток нафти через відсутність грошей.

У минулий четвер AGOCO попередила, що припинить видобуток нафти, якщо не отримає свою долю фінансування за цей і минулий роки. Це не перший випадок, коли AGOCO припиняє перекачування нафти. У квітні компанія вирішила зупинити видобиток через затримки з бюджетом, який планувалося виділити на ремонт і обслуговування інфраструктури, а також на підтримку видобутку нафти в оперативному режимі.

AGOCO є оператором нафтових родовищ Сарир, Месла, Аль-Байда, Нафура і Хамада, з сукупним об'ємом видобутку 300 тис. б / д. Після того, як AGOCO зупинила видобуток, видобуток сирої нафти в країні уперше за декілька місяців впав нижче 1 млн б / д. 

Компанія звинуватила у браку коштів центральний банк Лівії. Через тиждень NOC заявила, що відмінила форс-мажор після досягнення угоди з новим урядом про виділення засобів.

Згідно з щомісячним звітом ОПЕК про нафтовий ринок, липневий видобуток сирої нафти в Лівії склав в середньому 1,165 млн б / д у порівнянні з 1,163 млн б / д у червні. Лівія щосили намагатиметься зберегти видобуток нафти на поточному рівні, якщо країні не вдасться вирішити давню суперечку з приводу свого бюджету, заявив міністр нафти Лівії Мохамед Оун.