2024-05-13

Трамп пообіцяв нафтовикам поступки в обмін на $1 млрд для його кампанії

Кандидат у президенти США Дональд Трамп запропонував угоду нафтовим компаніям. Йдеться про поступки нафтовикам, якщо вони дадуть $1 млрд на його президентську кампанію, пише The Washington Post. Зазначається, що минулого місяця Трамп провів зустріч із низкою керівників нафтових компаній.

За даними видання, там були присутні гендиректор і засновник Venture Global Майк Сабель і генеральний директор Cheniere Energy Джек Фуско, які є одними з лідерів на ринку. Також були присутні представники компаній Chevron, Continental Resources, Exxon і Occidental Petroleum. На зустрічі один із керівників поскаржився на обтяжливі економічні обмеження. Трамп, як пише WP, приголомшив їх відповіддю. Він заявив, що нафтові компанії достатньо багаті, щоб зібрати $1 млрд і повернути його у Білий дім. Натомість Трамп пообіцяв їм скасувати десятки екологічних правил і політики президента Джо Байдена, а також не вводити нові. Йдеться про припинення надання нових дозволів на експорт скрапленого природного газу. Також Трамп заявив, що видасть дозволи на буріння у Мексиканській затоці й скасує обмеження на буріння на Алясці. Причому експрезидент пообіцяв зробити це «першого ж дня».

За даними WP, Трамп обіцяв скасувати «мандат» Байдена щодо електромобілів, який він назвав смішним. Видання зазначає, що США зараз видобувають більше нафти, ніж будь-яка інша країна, попри обмеження Байдена. Торік нафтові компанії видобували близько 1,3 млн барелів в день (б/д), а лідери на ринку повідомили про свій найбільший річний прибуток за десятиліття. 

Вибори президента у США відбудуться 5 листопада. Як і очікувалося, головними кандидатами на пост президента залишаються чинний лідер демократ Джо Байден і республіканець Дональд Трамп.