2022-01-18

Theta Gold розширює попереднє ТЕО для будівництва підземної копальні

Компанія Theta Gold Mines додала рудник Рітфонтейн (Rietfontein) у Південній Африці до свого остаточного техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) для будівництва підземного рудника після досягнення позитивних результатів початкового попереднього ТЕО.

Перше попереднє ТЕО, до якого увійшли копальні Бета (Beta), Франкфорт (Frankfort) і Сі-Ді-Ем (CDM), досягло коефіцієнта перетворення в 63 % з ресурсів у запаси для видобутку в цих районах.

Попереднє ТЕО продемонструвало сильні економічні показники проєкту з коротким періодом окупності у 13 місяців з моменту отримання першого золота та сукупними питомими витратами у розмірі 905 доларів США за унцію за скромної ціни на золото лише у 1570 доларів США за унцію.

Ритфонтейнська руда з високим вмістом золота успішно добувалась аж до 1945 року з використанням методу розробки з магазинуванням, внаслідок чого було отримано 65 000 унцій золота з 227 000 т руди із витягом понад 8 г/т».

Згідно з компанією, розробка рудника Рітфонтейн відбуватиметься в межах існуючої історичної зони з мінімальним новим порушенням поверхні.

За словами Гая, роботи з підготовки попереднього ТЕО для Рітфонтейн завершено за винятком металургійних випробувань, які було призупинено через накопичення невиконаних робіт, що наразі спостерігається у лабораторіях у всьому світі.