2021-06-10

Світовий попит на нафту буде рости, а видобуток в США - сповільнюватиметься

Аналітики BP Plc прогнозують стійке відновлення світового попиту на нафту і гальмування видобутку сланцевої нафти в США. 

Коментарі директора компанії Бернарда Луні перегукуються з коментарями інших керівників галузі, яких надихнуло швидке відновлення після пандемії в США, Китаї та Європі. Майк Мюллер, голова азіатського трейдера Vitol Group, заявив у неділю, що економічне зростання Китаю повинен допомогти підтримати попит, скоротивши запаси сирої нафти.

ВР збільшила свою кількість бурових установок, задіяних в сланцевому бізнесі компанії в США, але її активність в регіоні в I кварталі залишалася нижчою доковідного рівня.

Відновлення попиту на нафту досягне максимальної швидкості в червні і липні, а до грудня показник може досягти 100 млн б / д, зазначається в недавньому звіті Standard Chartered Plc.

Організація країн-експортерів нафти і її союзники дотримуються консервативного підходу. Хоча минулого тижня група підтвердила свій план зі збільшення видобутку в липні, вона не дала ніяких вказівок щодо того, чи буде додано більше барелів пізніше в цьому році, поки не з'являться докази необхідності збільшення нафтовидобутку.

Група ОПЕК + повинна управляти ризиком потенційного повернення іранських барелів та сплесків коронавірусної інфекції.