2021-07-06

Суд вирішив справу по спецдозволу №5576 за позовом Держгеонадр

Позивач звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва, у зв`язку із тим, що ТОВ «Компанія Азов-Ойл» не виконує взятих на себе зобов`язань користувача надр та порушує норми законодавства у сфері надрокористування.

Суд встановив, що ТОВ «Компанія Азов-Ойл» отримало спеціальний дозвіл на користування надрами від 12 червня 2012 року №5576 з метою видобування корисних копалин (промислова обробка родовищ), ділянка Обіточна 2 шельф Азовського моря, строком на 30 років.

За результатами спроби проведення перевірки Держгеонадрами заявлено про неможливість її проведення у зв`язку із відсутністю відповідача за юридичною адресою, а зазначені телефони не відповідають, чим порушено вимоги статей 10, 11 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». На цій підставі ТОВ «Компанія Азов-Ойл» зупинено дію спецдозволу №5576.

У результаті розгляду справи, суд вирішив задовольнити позов Держгеонадр та анулювати спецдозвіл на користування надрами від 12 червня 2012 року №5576.