2019-06-27

Студенти «Харківського політехнічного інституту» відвідали виробничі об’єкти ДТЕК Нафтогаз

Студенти та викладачі кафедри видобування нафти, газу та конденсату НТУ «ХПІ» взяли участь в екскурсії на Мачухівську установку підготовки газу ДТЕК Нафтогаз, під час якої вони ознайомились з виробничим процесом та новітніми технологіями, які застосовує компанія. Така співпраця між видобувними компаніями та університетами є надзвичайно важливою для підготовки майбутніх фахівців нафтогазової галузі.

Студенти «Харківського політехнічного інституту» відвідали виробничі об’єкти ДТЕК Нафтогаз Професор «Харківського політехнічного інституту» Володимир Стефанович зазначив: «Сучасна технічна освіта неможлива без контакту з виробництвом. В університеті ми, звичайно, маємо лабораторну практику. Але без виробництва та без можливості побачити реальні об’єкти ми не мислимо вищу освіту для сучасного фахівця в галузі нафти й газу. З ДТЕК Нафтогаз у нас традиційна співпраця. І сподіваємося, що з сьогоднішнього дня вона ще більше посилиться».

Ефективна кооперація ДТЕК Нафтогаз з навчальними закладами триває багато років. Компанія зацікавлена в розкритті потенціалу молоді, яка в майбутньому стане «новою зміною» у нафтогазовій сфері. Так, ДТЕК Нафтогаз плідно співпрацює з Полтавським національним технічним університетом ім. Юрія Кондратюка, Коледжем нафти і газу ПолтНТУ, Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу. Серед напрямів співпраці – виробнича практика та стажування для студентів, допомога у створенні фахових лабораторій, проведення спільних науково-технічних конференцій тощо.