2019-10-24

Стандарт ІПВГ 2019 року перекладено на українську

Текст оновленого Стандарту Ініціативи прозорості видобувних галузей тепер доступний українською мовою. Документ містить інструкції та вимоги  щодо впровадження Ініціативи в країні і відтепер представники видобувних компаній, уряду та громад видобувних регіонів мають можливість більш детально ознайомитись з новими нормами Стандарту. Переклад документу можна переглянути та завантажити за посиланням

Неофіційний переклад Стандарту ІПВГ 2019 на українську мову, а також його видання здійснено за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Стандарт ІПВГ 2019 офіційно представили в червні 2019 року на 8-ї Глобальній  конференції ІПВГ в Парижі. До цього Ініціатива впроваджувалась за нормами Стандарту 2016 року. 

Оновлений Стандарт ІПВГ 2019 року забезпечує подальший розвиток прозорості. Основна увага приділяється тому, щоб відкриті дані стали постійною частиною урядової та корпоративної звітності, надання інформації зацікавленим сторонам відбувалось у часовий інтервал та формат, що може підтримувати її широке використання в аналізі та прийнятті рішень. Тепер Стандарт вимагає прозорості контрактів для нових контрактів, які будуть підписані з 2021 року. Також додається перелік нових вимог щодо екологічної звітності та гендерних питань. Більше про нововведення Стандарту 2019 за посиланням.