2021-11-24

США намагається добитися від ОПЕК+ нарощування видобутку нафти

США мають намір і надалі добиватися від країн-учасниць ОПЕК+ нарощування видобутку нафти та її постачання на світовий ринок, що призведе до зниження цін на вуглеводні. Про це заявила у вівторок прессекретар Білого дому Джен Псакі на регулярному брифінгу для журналістів.

"Ми відновлюємося після такої унікальної пандемії, яка вплинула на нас у багатьох аспектах, включаючи вартість деяких товарів по всьому світу, зокрема ціну на бензин. Нарощування видобутку нафти - те, про що ми просили країн-учасниць ОПЕК+ і будемо продовжувати тиснути на них, щоб вони зробили це", - зазначила Псакі.

Вона додала, що вашингтонська адміністрація "збирається використовувати всі кошти, що є в її розпорядженні", щоб знизити ціни на паливо в країні.

Раніше жовтневий індекс споживчих цін у США зріс на 6,2 %, порівняно з попереднім роком, причому основним фактором стали витрати на енергоносії. Ціни на бензин у країні зросли на 49,6 % порівняно з жовтнем 2020 року,. Середні ціни на бензин у США злетіли до найвищого рівня за останні сім років.