2021-03-10

США має виробляти більше електромобільних мінералів

Міністр енергетики США Дженніфер Гренхольм 9 березня заявила, що Сполученим Штатам необхідно збільшити внутрішнє виробництво мінералів, які використовуються при виробництві електромобілів. При цьому необхідно стежити, щоб таке виробництво було екологічно раціональним, передає Enkorr.

Сполучені Штати залежать від Китаю в плані поставок літію, рідкоземельних елементів та інших корисних копалин, необхідних при виробництві EV. Байден і Гренхольм назвали таку ситуацію ненормальною.

«У багатьох частинах країни використовуються матеріали, необхідні для вдосконалення акумуляторних технологій», - сказала Гренхолім на вебінарі, організованому Securing America's Future Energy, позапартійною групою із захисту інтересів поновлюваних джерел енергії.

Міністр енергетики США також зазначила, що вугільники, які постраждали від падіння попиту в електроенергетиці, можуть перейти на видобуток «електромобільних» металів.

Минулого тижня Міністерство енергетики Сполучених Штатів заявило, що відновить програму кредитування чистої енергії на суму понад $ 40 млрд.

За словами Гренхольм, наразв вчені працюють над зниженням вартості акумуляторних блоків, що зробить електромобілі доступнішими.