2021-07-27

SSE і Siemens вироблятимуть «зелений» водень в Ірландії і Шотландії

Гіганти «зеленої» енергетики SSE Renewables і Siemens Gamesa Renewable Energy оголосили про плани з доставки «зеленого» водню до Великобританії та Ірландії. 

Обидві компанії підписали Меморандум про взаєморозуміння (MoU), щоб вивчити можливість виробництва і доставки низьковуглецевого палива з використанням енергії двох берегових вітряних електростанцій в Шотландії та Ірландії.

Партнерство націлене на охоплення всього ланцюжка створення вартості екологічно чистого водню, включаючи будівництво, управління ланцюжками поставок, прийом і зберігання споживачами, вимоги кінцевих користувачів, надійність, експлуатацію та обслуговування.

Водень може стати рішенням для декарбонізації таких секторів, як важка промисловість і транспорт.

В рамках партнерства SSE Renewables і Siemens Gamesa планують розміщення спільних підприємств з виробництва водню на двох обраних берегових вітряних електростанціях, по одній в Шотландії та Ірландії. Локації будуть оголошені в «належний час».

Партнери підкреслили, що «багаті поновлювані джерела енергії» Шотландії та Ірландії можуть підтримати створення водневої економіки, відкриваючи довгострокові можливості для експорту екологічно чистого палива по всій Європі.