2021-11-25

Співпраця керівників Держгеонадр та Асоціації європейських геологічних служб поглиблюється

Відбулася розмова в режимі онлайн-дзвінка між головою Державної служби геології та надр України Романом Опімахом та генеральним секретарем Асоціації європейських геологічних служб Джулі Холліс. Про це повідомляється на сайті служби

Під час бесіди співрозмовники розповіли про основні вектори роботи організацій та домовилися обмінятися досвідом щодо надання доступу до геологічної інформації в країнах Європи та в Україні.

Учасники зустрічі обговорили співробітництво відповідно до Меморандуму про стратегічне партнерство у сировинній галузі між Україною та Європейським Союзом. Першочерговими кроками визначили аналіз положень дорожньої карти заходів, виконання яких покладено на Держгеонадра та Асоціацію європейських геологічних служб, та погодження спільного плану дій для імплементації Меморандуму.

Очільниця Асоціації європейських геологічних служб Джулі Холліс позитивно оцінила роботу Держгеонадр щодо надання доступу до геологічної інформації на Державному порталі геологічних даних, проте зауважила на доцільності створення англійської версії Інтерактивної карти стратегічних корисних копалин, аби надати можливість широкому колу зацікавлених користуватися веб-ресурсом.