2017-11-30

Держгеонадра підтримує прозорість

Т.в.о. Голови Держгеонадр Олег Кирилюк провів робочу зустріч з представниками Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні, а саме з Діною Нарежневою, Світланою Мізіною та Костянтином Таранцем.

На зустрічі сторони говорили про надання Держгеонадрами інформації в рамках підготовки третього Звіту ІПВГ(англ. Extractive Industries Transparency Initiative - ЕІТІ) – це незалежний і добровільно підтримуваний на міжнародному рівні стандарт забезпечення прозорості, який впроваджується у 51 країні світу та включає такі країни як Норвегія, Великобританія, Німеччина, тощо.

Олег Кирилюк зазначив : “ Ми розуміємо, що  Держгеонадра є розпорядником великої кількості даних, які входять до контекстної частини Звіту в рамках Стандарту ІПВГ і для поліпшення міжнародного іміджу України та покращення інвестиційного клімату, задля довіри іноземних інвесторів до українського ринку, ми готові надати всі дані, які стосуються діяльності відомства. А це: підсумки геологорозвідувальних робіт за звітний період, спецдозволи на користування надрами, аукціони з їх надання, платежі від видобувних компаній, покажемо кроки які ми зробили в напрямку реформування видобувного сектору й інше.  Хочу наголосити, що  Служба підтримує прозорість та прагнення до більш ефективної роботи галузі і управління природними ресурсами, адже саме такі звіти є ще одними  важливим компонент боротьби з корупцією ”.