2015-08-31

Сергій Чернов про участь Держгеонадр у підтримці та розвитку територій Харківщини

На  пленарному засіданні XXXVII сесії Харківської обласної ради (27. 08.2015)  депутати розглянули вісім клопотань Держгеонадр України щодо погодження продажу на аукціоні спеціальних дозволів на користування надрами. Клопотання щодо Західно-Гутської, Лозівської, Мурафинської, Південно-Кисівської, Герсеванівсько-Бритайської площ депутатський корпус погодив, на два (стосовно Білозірсько-Лавриківської та Морозівсько-Савинської площ) – відповів відмовою, в зв’язку з тим, що на ці площі обласна рада вже давала погодження кілька років тому.

Як повідомив під час сесії голова обласної ради Сергій Чернов, Держгеонадра ніяк не відреагували на запит обласної ради з проханням роз’яснити долю тих погоджень, що надавались раніше.

На думку голови облради надавати ще раз погодження на ту саму площу, поки не скасоване попереднє, депутатський корпус не має права.

Водночас Сергій Чернов вважає, що «Держгеонадра мають брати активну участь у соціальній підтримці та розвитку територій, на яких проводяться роботи. Трьохмільйонна територіальна громада Харківщини заслуговує на те, щоб за користування надрами підприємці брали участь у ремонті дитячих садочків, шкіл, амбулаторій, тощо».

Тож депутати вирішили надалі не розглядати клопотань відомства без присутності керівництва Держгеонадра, яке має давати пояснення жителям Харківщини щодо кожного конкретного клопотання та соціальних зобов'язань, які мають брати на себе розробники надр.