2011-05-17

Семінар ТАІЕХ «Роль державного і приватного секторів в управлінні мінеральними ресурсами у країнах Європейського Союзу»

19-20 травня 2011 р. Державна служба геології та надр України спільно з ТАІЕХ (Technical Assistance Information Exchange Instrument, Directorate General Enlargement, European Commission) проводить семінар «Роль державного і приватного секторів в управлінні мінеральними ресурсами у країнах Європейського Союзу».

Для участі у семінарі з боку Європейського Союзу запрошено 5 експертів-доповідачів, які є відомими фахівцями з питань розвитку мінерально-сировинного комплексу, а троє з них – директори геологічних служб Німеччини, Норвегії та Фінляндії. Крім того, у семінарі візьмуть участь близько 50 українських учасників, серед яких 20 – представники зацікавлених міністерств, відомств, установ і організацій.

Семінар має на меті обговорення наступних питань:

1. Оцінка сучасних тенденцій мінерально-сировинної політики Європейського Союзу, відокремлення гірничих функцій від геологічних служб країн ЄС у останні 20 років, зменшення державних дотацій у видобувний сектор через геологічні служби, в тому числі у дослідження та кваліфікований персонал;
2. Характеристика Європейської Технологічної Платформи щодо сталого забезпечення мінеральними ресурсами та Мінерально-сировинної ініціативи Європейського Союзу (COM(2008)699) як засобів зменшення негативного впливу на стале забезпечення мінеральною сировиною внаслідок зменшення державної підтримки видобувного сектору;
3. Дискусія щодо майбутньої позиції геологічних служб ЄС для відображення балансу державних та приватних інтересів в управлінні мінеральними ресурсами та оцінка можливих тенденцій забезпечення України мінеральними ресурсами через державний та приватний сектори.

Державна служба геології та надр України