2021-12-08

Saudi Aramco та JOSEN розроблятимуть транспортні засоби на водні

У рамках візиту президента Франції Еммануеля Макрона до Саудівської Аравії державна нафтогазова компанія Saudi Aramco підписала домовленість щодо розробки транспортних засобів на водні з компанією JOSEN. Загалом під час візиту було підписано п'ять угод з еко-виробництва з великими французькими компаніями.

«Ми підписали низку меморандумів про взаєморозуміння та угоди з кількома провідними французькими компаніями для розробки рішень щодо скорочення викидів вуглецю, включаючи угоду про вивчення бізнес-можливостей у галузі водневих транспортних засобів з компанією JOSEN, лідером у галузі екологічно чистих та інтелектуальних транспортних рішень», — йдеться у повідомленні саудівської компанії.

«Відносини Saudi Aramco з французьким бізнес-сектором були і залишаються міцними і включають широкий спектр областей, зокрема хімічну промисловість, дослідження та розробки в нафтохімії, насамперед нафтопереробний завод SATORP у Джубейлі та компанію заправок у співпраці з французькою TotalEnergies. У нас є дуже багато можливостей для співпраці у сфері сталого розвитку», — сказав президент і головний виконавчий директор компанії Saudi Aramco Амін бен Хасан ан-Насер.