2021-04-07

Saudi Aramco планує продати до 49 % нафтопровідного бізнесу

Державна компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco веде переговори про продаж до 49 % акцій свого бізнесу, що спеціалізується на нафтопроводах. Покупцем є консорціум американських, китайських та місцевих інвесторів. Про це повідомляє Enkorr

Про операцію може бути оголошено вже на цьому тижні, а її сума може скласти $ 10-15 млрд. Таким чином, вартість всієї мережі нафтопроводів Aramco може бути оцінена в понад $ 20 млрд.

До групи інвесторів можуть увійти американська компанія з управління інвестиціями Apollo Global Management, енергетична інвестиційна компанія EIG Global Energy Partners, китайський інфраструктурний фонд Silk Road Fund і китайський фонд прямих інвестицій China Reform Fund Management разом з саудівськими пенсійними фондами.

Саудівська Аравія забезпечить собі збереження виробничого контролю над активами, залишивши контрольний пакет акцій в трубопровідному бізнесі. Як повідомляється, в результаті угоди буде створено спільне підприємство між Aramco і тим, хто виграє тендер. Це спільне підприємство буде отримувати кошти від Aramco за транспортування нафти по трубопроводах.

Подробиці угоди про розподіл доходів можливої операції не розголошуються.