2015-07-13

Розпочинає свою діяльність Комітет Асоціації Україна - ЄС

13-14 липня 2015 р. у Брюсселі відбудеться перше засідання Комітету асоціації між Україною та ЄС. Під час засідання заплановане обговорення питання виконання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, зокрема політичних, правових та економічних питань.

Комітет, який засновано відповідно до положень Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, є другим за важливістю інституційним органом з її виконання після Ради асоціації.

Українську делегацію на засіданні очолить заступник Міністра Кабінету Міністрів України – директор Урядового офісу з питань європейської інтеграції Наталія Гнидюк, а до її складу увійшла заступник Міністра екології та природних ресурсів України  з  питань європейської інтеграції Ганна Вронська.

Окрім участі у засіданні Комітету асоціації, українська делегація проведе двосторонні зустрічі з посадовцями Європейської Комісії, під час яких будуть обговорені актуальні питання двостороннього співробітництва між Україною та ЄС. Делегація також візьме участь у відкритих слуханнях на спільному засіданні Комітету в закордонних справах Європейського Парламенту (ЄП) та Делегації ЄП до Парламентського Комітету асоціації Україна – ЄС.