2021-04-29

Розпочався видобуток газу на родовищі Merakes на шельфі Індонезії

Видобуток газу на родовищі Merakes на ділянці Східний Сепінгган на океанському шельфі біля берегів індонезійської провінції Східний Калімантан розпочала італійська нафтогазова компанія Eni, яка є оператором ділянки з часткою володіння 65 %. Інші партнери по ділянці - Neptune Energy East Sepinggan з 20-відсотковою часткою і PT Pertamina Hulu Energi з рештою 15 %.

П'ять глибоководних підводних свердловин забезпечать виробничу потужність в 450 млн стандартних кубічних футів на день, що еквівалентно 85 тис. б / д нафтового еквіваленту.

Передбачається, що газ з родовища Merakes частково продаватиметься на внутрішньому ринку, а також відправляти для скраплення на завод Bontang, який поставляє СПГ як на внутрішній, так і на експортні ринки.

Компанія Eni працює в 66 країнах. Займається розвідкою, розробкою та видобутком нафти і газу, переробкою, маркетингом, торгівлею і транспортуванням сировини, а також поновлюваними джерелами енергії. В Індонезії Eni з 2001 року, там у неї великий портфель активів в області розвідки, видобутку та розробки вуглеводнів.