2009-03-26

Россия. Лист колективу НАК «Надра України» Першому віце-прем’єр-міністру Турчинову О.В.

Шановний Олександре Валентиновичу!


Колектив НАК «Надра України» здивований та обурений діями Першого заступника голови правління Квятковського І.В.

У своєму листі від 23.03.09 до прем’єр-міністра України Квятковський І.В. звинуватив в корупційних діях голову правління НАК Олександра Пономаренка й заступника голови Олександра Ровінського. Колектив НАКу, в свою чергу, не згоден з наведеними фактами та виступає на захист керівництва Компанії.

НАК «Надра України» під головуванням О.В.Пономаренка закінчила 2008 рік з чистим прибутком 0,267 млн. грн. в порівнянні з минулорічним (2007) збитком 24,004 млн. гривень.

На сьогоднішній день працівниками Компанії ведеться робота по узгодженню умов проектів майбутніх договорів, які планується укласти з переможцями четвертого та п’ятого конкурсів із залучення інвесторів для проведення геологічного вивчення надр.

Завдяки скерованим діям О.В.Пономаренка та О.Д.Ровінського і незважаючи на відсутність бюджетного фінансування, НАК «Надра України» винайшла можливість виділити більше мільйона гривень на погашення заборгованості по заробітній платі працівникам ДП «Полтавнафтогазгеологія» та близько двох мільйонів - дочірнім підприємствам: «Кримгеологія», «Західукргеологія», «Центрукргеологія», «Житомирбуррозвідка» та «Миргороднафтогазрозвідка».

В той же час Квятковський І.В., обіймаючи посаду Першого заступника голови правління і, навіть, виконуючи обов’язки Голови правління, часто був відсутній на робочому місці, займаючись партійними завданнями.

З січня 2009 року до теперішнього часу він знаходиться на лікарняному, але встигає розіслати наклепницькі листи і з’являється в Компанії лише для вирішення своїх фінансових питань.

Під час проведення п’ятого відкритого конкурсу із залучення інвесторів, у зв’язку з відмовою секретаря конкурсної комісії І.Прокопчук порушувати вимоги Положення про порядок проведення конкурсів, Квятковський І.В., лобіюючи інтереси ТОВ «Капітал Ойл Україна», завдяки постійному тиску та погрозам (відірвати голову, звільнити з роботи та ін.) змусив І.Прокопчук звільнитись з посади секретаря конкурсної комісії.

Враховуючи наведені факти, вважаємо, що Квятковський І.В. не виконує свої прямі обов’язки щодо організації роботи апарату Компанії, дестабілізує ситуацію, створює нездоровий клімат в колективі, тобто не відповідає займаній посаді.

З повагою
від імені колективу - 55 підписів

НАК "Надра України"