2020-04-09

Роман Опімах провів робочу нараду із головою Рівненської ОДА

Сьогодні відбулася експертна нарада голови Державної служби геології та надр Романа Опімаха із головою Рівненської ОДА Віталієм Ковалем. У зв’язку із карантином, що діє на території України, зустріч проводили у режимі онлайн. Сторони обговорили бурштиноносний потенціал Рівненської області та площі, які можуть бути привабливими для інвесторів.

«У межах Рівненської області попередньо виділено 191 перспективну ділянку буршитноносних надр, які поступово можуть бути виставиті на аукціони з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, — повідомив Роман Опімах. — Ми обговорили об‘єкти, запропоновані Держгеонадрами для виставлення на електронні торги та погодили план подальшої спільної роботи у цьому напрямку. Наразі пріоритетним завданням є залучити інвестиції в область і забезпечити ефективні механізми для прозорого видобутку бурштину, і я дякую пану Ковалю за співпрацю у цьому напрямку».

За словами очільника Держгеонадр, першу хвилю пілотних аукціонів на видачу спецдозволів на видобуток бурштину оголосять вже у травні.

Нагадаємо, з початку року регулятор виставив на аукціони 30 ділянок на розробку родовищ із різними корисними копалинами, 22 з яких були номіновані надрокористувачами.