2020-07-10

Зустріч голови ДКЗ та регіонального радника Відділу сталого розвитку ЄЕК ООН

8 липня 2020 року відбулася робоча зустріч голови Державної комісії України по запасах корисних копалин (ДКЗ) Георгія Рудька та регіонального радника Відділу сталого розвитку (SED) Європейської економічної комісії ООН (ЄЕК ООН) Олега Дзюбінського з метою визначення оптимальних шляхів подальшої співпраці в умовах протидії ситуації з COVID-19.

Г. Рудько презентував доповідь про роль ДКЗ  в оцінці ресурсного потенціалу України, адже завдяки роботі комісії Україна стала першою країною з членів Європейської Економічної Комісії ООН, яка на державному рівні адаптувала Рамкову Класифікацію ООН для викопних енергетичних та мінеральних ресурсів і  продовжує брати активну участь у розробці Глобального коду звітності щодо запасів і ресурсів корисних копалин.

Наразі ДКЗ працює над редакцією ст. 45 Кодексу України про надра з метою забезпечення належних повноважень Комісії задля удосконалення законодавства України про державну експертизу і оцінку запасів корисних копалин та приведення його до відповідності з Міжнародними принципами експертизи звітності про запаси. 

ДКЗ отримала запрошення прийняти участь в Дванадцятій сесії Експертної групи з управління ресурсами, що відбудеться в Женеві 26-30 квітня 2021 року.

Детальніше про зустріч - на веб-сайті ДКЗ України.